Omgeving

Vanaf de parkeerplaats sluit je meteen aan op een mooie wandelroute. Kirchberg is via een rustige weg bovenlangs met 15 minuten wandelen te bereiken. Kitzbuhel ligt op 6 km afstand. Voor de meer geoefende wandelaar is het prachtig om de Brandseiteweg verder naar boven te lopen tot aan de Fleckalm.  Een leuke berghut met heerlijk traditioneel eten en een overweldigend uitzicht. Kijk aan het begin van de weg of het geopend is! Een mountainbike tocht naar Westerdorf zul je niet snel meer vergeten. Je kunt MTB fietsen huren op 5 minuten afstand lopen. Zwemmen kan op 10 minuten lopen in de Badesee, een natuurbad in Kirchberg.
Mocht je al uitgekeken zijn op de nabije omgeving dan zijn er nog een tal aanraders:

 

DSCN4188

Krimmler wasserfalle – de hoogste watervallen van Europa. Mooie wandeling langs 3 watervallen naar boven. Het is flink stijl en heenweg duurt zo een 2.5 uur. Maar je kunt altijd eerder omkeren.

   

Op de Horn in Kitzbühel kun je met een bergkart naar beneden racen. Soms best spannend met de smalle paadjes maar super leuk om te doen. Je komt beneden in St Johann uit en kan met de bus weer naar Kitzbühel. Kitzbühel is een oude stad met een mooie historie.

DSCN4349

De Schwarzsee is van oudsher een moorbad. De geneeskracht van het water wordt nog altijd ingezet. Maar het is vooral een gezellige plek waar je kunt zwemmen, vissen of een bootje huren. Naast de kleedruimtes is een leuk terras met drankjes, gebak en een eenvoudige kaart.

Er zijn diverse mogelijkheden voor het huren van een paard waarmee je een buitenrit kunt maken. Bijvoorbeeld bij Haflingerhof Dorfstraße 54 in Westendorf. Dit kan zowel in de zomer als in de winter. In de winter is het ook prachtig om een arreslee tocht te maken.

Met de trein maak je een prachtige reis naar Innsbruck. Een gezellige stad, met een oud centrum, voor een dagje uit.

In de regio zijn een aantal golfbanen waar je een mooie bal kunt slaan.